Een klik tussen jou en de navigator is belangrijk. Hieronder stel ik mijzelf aan jou voor. Tijdens de intake maak ik altijd ruimte voor een verdere kennismaking om te zorgen dat jij de vertrouwdheid hebt die nodig is voor een geslaagde sessie.

Ferdi

Al een ruime 31 jaar mag ik op deze aarde rondlopen, tegenwoordig met veel plezier. Dat is niet altijd zo geweest. Ik heb met mijn eigen uitdagingen rondom depressie, trauma en verlies moeten omgaan. Maar ga tegenwoordig, dankzij o.a. psychedelica, het leven met volle overtuiging tegemoet! 

Vanaf m’n tienertijd liep ik rond met een zware deken over me heen, een verstikkend gevoel van binnen en de last van de wereld op mijn schouders. Ik zocht naar betekenis, waarom zijn we hier, wat betekent het allemaal en waarom doet het er überhaupt toe? Antwoorden heb ik lang niet gehad op deze vragen en dit speelde voor mij vluchtgedrag in de hand. Ik vluchtte, eerst in fantasie (spellen, boeken en andere werelden) en later in middelen. En dat versterkte mijn depressie alleen maar meer. Tot juist dit spoor van middelen mij op het pad van psychedelica bracht. En tijdens deze experimentele kennismaking met psychedelica viel de last van mijn schouders en opende ik voor het eerst mijn ogen voor wat de wereld werkelijk te bieden had.

Jaren later werd ik door de gevolgen van kanker geconfronteerd met de sterfelijkheid van mijn vader. En hoewel de zorg goed is geweest was ik niet voorbereid op de blijvende impact die zijn overlijden, door middel van euthanasie, op mij zou hebben. Het niet goed verwerken van de gebeurtenis werd bewaard als een trauma en deed mij steeds grotere afstand nemen van mijn eigen emoties.

Het heeft nog een tijd gekost maar uiteindelijk ontdekte ik dat ik nog altijd met de gevolgen van het niet verwerken van die gebeurtenis rondliep. Inmiddels formeel opgeleid tot hulpverlener was mijn eerste stap dan ook het bewandelen van het reguliere hulpverlening pad. En zo kwam ik bij een psycholoog uit. De nodige checklists, formulieren en gesprekjes verder, gewerkt volgens een behandelmethode. Alles netjes volgens de richtlijnen. Alles zonder veel effect.

Zodoende kwam ik terug bij mijn oude bekende psilocybine. En binnen een tijdsbestek van twee week heb ik een aantal milde reizen en één volledige reis gemaakt. Wat doet dat dan? Het brak in één enkele middag alle emotionele muren die ik over de jaren ervoor had opgebouwd af tot puin en liet mij het trauma en alle emoties die eronder lagen opnieuw ervaren. Zodoende kon het eruit. Was het daarmee klaar? Zeker niet. In de weken daarna ben ik bezig geweest met de integratie van de ervaring. Voor mij hielpen voeding, beweging, meditatie en schrijven als extra tools om die integratie vorm te geven.

En inmiddels durf ik wel te zeggen dat het goed is. Ik zie de magische kant van de wereld weer, die kant die ik voor het eerst ontdekte tijdens mijn experimentele jaren. En ik ervaar iedere dag de prachtige kant van het hier in deze wereld mogen rondlopen.

En die ervaring zet ik graag in om anderen ook te faciliteren om zo’n reis te maken. Mijn ervaring is die van mij en zegt niets over jouw verhaal en reis. Het geeft mij wel de ervaring van hoe het is om aan het begin en aan het einde te staan van zo’n reis. En zie het daarom ook als een bijzondere eervolle taak anderen op weg te helpen.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Boek een gratis kennismaking om te ontdekken hoe ik jou op weg kan helpen